lunes, 8 de febrero de 2016

Hummus al restaurant URBA BO

Papis i mamis, el pròxim  dimecres  inauguram  el  nostre  restaurant
URBA BO.
 Dins del pla d'alimentació saludable, tal i com teniem previst, ja començam a preparar plats sans a la cuina de l'escola.
 Els petits cuiners acudiran el dimecres a  un taller on prepararan humus.
Hem tret un resum de la seva història i una recepta del blogRecetas de Soulrebel
L'HUMMUS és una crema de ciurons que es menja sobre tot a l'Orient Mitjà i majorment al Líban. Alguns situen el seu origen a l'antic Egipte.
És d'elaboració senzilla, molt nutritiva i exquisita. La recepta bàsica consisteix en una mescla de ciurons bullits, tahina (salsa de sèsam), all i suc de llimona. Amb aquestos ingredients es fa un puré de certa consistència al qual hi afegim sal i, si es desitja, espècies com és el comí.
Al moment de servir (fred o calent), es cobreix amb oli d'oliva i pebre vermell.
És una preparació que es serveix habitualment freda i expandida a una plat, acompanyada d'un pa pla com és el pa de pita com a element per a banyar, o de vegetals frescos.
És frequent sevir aquest plat al desdejuny .

INGREDIENTS
250 gr de ciurons bullits.
2 dents d'all.
20 gr d'oli d'oliva verge extra.
Suc de mitja llimona.
Sal al gust.
Julivert i pebre vermell per a decorar.


Papis y mamis, el próximo miércoles inauguramos nuestro restaurante URBA BO.
 Dentro del plan de alimentación saludable, tal y como teníamos previsto, ya comenzamos a preparar platos sanos en la cocina de la escuela.
Los pequeños cocineros acudirán el miércoles a un taller donde prepararán humus.
Hemos extraído un resumen de su historia y una receta del blog: Recetas de Soulrebel

         El HUMMUS es una crema de garbanzos que se come sobre todo en todo Oriente Medio, mayormente en Líbano. Algunos sitúan su origen en el antiguo Egipto.
Es de elaboración sencilla, muy nutritiva y exquisita. La receta básica consiste en una mezcla de garbanzos cocidos, tahina (salsa de sésamo), ajo y zumo de limón. Con estos ingredientes se hace un puré de cierta consistencia, al que se añaden sal y, si se desea,  especias como el comino. En el momento de servir (frío o tibio), se aliña con aceite de oliva y pimentón.
Es una preparación que se sirve habitualmente fría y expandida en un plato, acompañada de un pan plano como es el pan de pita como elemento para mojar, o de vegetales frescos.
 Es frecuente servir este plato en el desayuno.

INGREDIENTES

250 gr. garbanzos cocidos de bote (reservar el agua)
2 dientes de ajo
20 gr. aceite de oliva virgen extra
Zumo de medio limón
Sal al gusto
Perejil y pimentón para decorar.

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