Papis i mamis, el pròxim dimecres inauguram el nostre restaurant
URBA
BO.
Dins del pla d'alimentació saludable, tal i
com teniem previst, ja començam a preparar plats sans a la cuina de l'escola.
Els petits cuiners acudiran el dimecres a un taller on prepararan humus.
L'HUMMUS és una
crema de ciurons que es menja sobre tot a l'Orient Mitjà i majorment al Líban.
Alguns situen el seu origen a l'antic Egipte.
És d'elaboració
senzilla, molt nutritiva i exquisita. La recepta bàsica consisteix en una mescla
de ciurons bullits, tahina (salsa de sèsam), all i suc de llimona. Amb aquestos
ingredients es fa un puré de certa consistència al qual hi afegim sal i, si es
desitja, espècies com és el comí.
Al moment de servir
(fred o calent), es cobreix amb oli d'oliva i pebre vermell.
És una preparació
que es serveix habitualment freda i expandida a una plat, acompanyada d'un pa
pla com és el pa de pita com a element per a banyar, o de vegetals frescos.
És frequent sevir
aquest plat al desdejuny .
INGREDIENTS
250 gr de ciurons bullits.
2 dents d'all.
20 gr d'oli d'oliva verge extra.
Suc de mitja llimona.
Sal al gust.
Julivert i pebre vermell per a decorar.
Papis y mamis, el
próximo miércoles inauguramos nuestro restaurante URBA BO.
Dentro del plan de alimentación saludable, tal y como teníamos
previsto, ya comenzamos a preparar platos sanos en la cocina de la escuela.
Los pequeños
cocineros acudirán el miércoles a un taller donde prepararán humus.
El HUMMUS es una
crema de garbanzos que se come sobre todo en todo Oriente Medio, mayormente en
Líbano. Algunos sitúan su origen en el antiguo Egipto.
Es de elaboración sencilla, muy nutritiva y exquisita. La receta
básica consiste en una mezcla de garbanzos cocidos, tahina (salsa de sésamo), ajo
y zumo de limón. Con estos ingredientes se hace un puré de cierta consistencia,
al que se añaden sal y, si se desea,
especias como el comino. En el momento de servir (frío o tibio), se
aliña con aceite de oliva y pimentón.
Es una preparación que se sirve habitualmente fría y expandida
en un plato, acompañada de un pan plano como es el pan de pita como elemento
para mojar, o de vegetales frescos.
Es frecuente servir este plato en el desayuno.
INGREDIENTES
250 gr. garbanzos cocidos de
bote (reservar el agua)
2 dientes de ajo
20 gr. aceite de oliva virgen extra
Zumo de medio limón
Sal al gusto
Perejil y pimentón para decorar.
2 dientes de ajo
20 gr. aceite de oliva virgen extra
Zumo de medio limón
Sal al gusto
Perejil y pimentón para decorar.
ummmm que rico.... hoy lo probamos de hacer en casa.
ResponderEliminarMuy buena iniciativa.
Manuela
Als meus fills els hi ha encantat!
ResponderEliminarAls meus fills els hi ha encantat!
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