viernes, 8 de enero de 2016

PLA D'ALIMENTACIÓ SALUDABLE

PLA D’ALIMENTACIÓ SALUDABLE
Una mamà col·laboradora, ens ha regalat una breu guia d’alimentació per al nostre pla i  la biblioteca de ‘escola.
Se diu “Breu Guia per a l’alimentació a l’edat escolar”, escrit per la doctora en farmàcia Montserrat Rivero.
A manera d’apunts, puc resumir-vos el contingut de la guia.
ü L’alimentació durant l’etapa escolar incideix directament sobre la salut del nin; és un determinant del seu creixement i fins i tot de la formació del seu caràcter.
ü S`hi pot educar al nin de cara a que segueixi una alimentació variada en tipus de plats, olors, sabors, textures, consistència i fins i tot en colors.
ü La freqüència de prendre aliments al dia hauria de distribuir-se entre desdejuni, berenar de migdia, menjar berenar de la tarda i sopar.
ü També és molt important estimular el consum d’aliments d’origen vegetal, reduir la ingesta de dolços i no salar excessivament les preparacions culinàries.
ü Les necessitats energètiques varien segons l’edat dels nins i nines.
ü La guia també ens mostra en quins aliments podem trobar els nutrients necessaris: hidrats de carbono, lípids, proteïnes , aigua, vitamines i minerals.
ü Un altre aspecte que tracta  és com s’hi planifica un menú. Així mateix ens xerra de la importància del berenar.
ü El desdejuni de casa ha de constar de llet o iogurt + cereals i fruita. El berenar de l’escola, d’entrepà de pernill o formatge i suc de fruita.
ü Per ajudar al nin a que mengi fruita, aquesta ha de tenir bona presència i ésser madura. Posar-hi en marxa la imaginació per a que la presentació sigui molt apetible, per exemple, preparant brotxetes, macedònia, compotes, afegida a iogurt i que siguin els nins els que col·laborin en la seva preparació.
Si voleu consultar la guia, la podeu demanar en classe de na Mª Àngels de 4t A d’Infantil.
PLAN DE ALIMENTACIÓN SALUDABLE
Una mamá colaboradora, nos ha regalado una breve guía de alimentación para nuestro plan y  la biblioteca de la escuela.
Se llama "Breve Guía para la alimentación en la edad escolar", escrito por la doctora en farmacia Montserrat Rivero.
A modo de apuntes, puedo resumir  el contenido de la guía.
ü La alimentación durante la etapa escolar incide directamente sobre la salud del niño; es un determinante de su crecimiento e incluso de la formación de su carácter.
ü Se puede educar al niño de cara a que siga una alimentación variada en el tipo de platos, olores, sabores, texturas, consistencia e incluso en colores.
ü La frecuencia diaria de tomar alimentos debería distribuirse entre desayuno, merienda de mediodía, comida merienda de la tarde y cena.
ü También es muy importante estimular el consumo de alimentos de origen vegetal, reducir la ingesta de dulces y no salar excesivamente las preparaciones culinarias.
ü Las necesidades energéticas varían según la edad de los niños y niñas.
ü La guía también nos muestra en qué alimentos podemos encontrar los nutrientes necesarios: hidratos de carbono, lípidos, proteínas, agua, vitaminas y minerales.
ü Otro aspecto que trata  es como se planifica un menú. Asimismo nos habla de la importancia de la merienda.
ü El desayuno de casa debe constar de leche o yogur + cereales y fruta. La merienda de la escuela, de bocadillo de jamón o queso y zumo de fruta.
ü Para ayudar al niño a que coma fruta, ésta debe tener buena presencia y ser madura. Poner en marcha la imaginación para que la presentación sea muy apetecible, por ejemplo, preparando brochetas, macedonia, compotas, añadida a yogur y que sean los niños los que colaboren en su preparación.

Si deseáis consultar la guía, podéis  pedirla en clase de  Mª Ángeles de 4º A de Infantil.

2 comentarios: